FORUM     AMBIENTonline     GO - Gradnja & Oprema     O nas

Prenova starih oken

proizvajalci, materiali, senčila, montaža...

Prenova starih oken

OdgovorNapisal/-a Jure Zupančič » Če maj 14, 2009 1:26 pm

V našem stanovanju imamo 70 let stara macesnova okna, ki pa so še povsem zdrava. Ne bi jih rad menjal, ker je hiša v centru LJ in pod spomeniškim varstvom, zaradi česar bi bila zamenjava s podobnimi okni najbrž precej draga. Kljub temu pa jih je treba prenoviti. Kaj mi svetujete?
Jure Zupančič

Re: Prenova starih oken

OdgovorNapisal/-a Alan Vinter » Sr maj 20, 2009 11:38 am

Tudi jaz sem bil pred par leti v podobni situaciji. V mojem stanovanju so štiri dvokrilna škatlasta okna (cca. 85 x 180 cm) iz macesnovega lesa. Menda so to še prva okna, pa čeprav je bila stavba zgrajena l. 1923. Mizar mi je v krilih porezal prečke in v zunanja krila vstavil običajno steklo, v notranja krila pa termopan steklo debeline 12 mm. Kljuke sem kupil nove. Imel sem srečo, da so krila še kar dobro nalegala na okvir. Pleskar mi je vse skupaj prebarval, jeseni pa mi je en mojster še vgradil silikonsko gumo. Okna so skoraj kot nova.
Alan Vinter

OdgovorNapisal/-a Jure Zupančič » Sr maj 20, 2009 12:03 pm

In koliko stane taka prenova oken?
Jure Zupančič

OdgovorNapisal/-a Alan Vinter » Sr maj 20, 2009 12:08 pm

To je bilo pred par leti. Če se prav spomnim, je bila cena za mizarska dela okrog 700€, stekla so bila 300€, pleskar je tudi računal kakih 300 ali 400€, silikonsko tesnilo pa je bilo skupaj cca. 80€ (3,5€ za tekoči meter). Ko takole seštevam, vidim, da vse skupaj sploh ni bilo tako zelo poceni.
Alan Vinter

Vrni se na Okna in vrata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost