FORUM     AMBIENTonline     GO - Gradnja & Oprema     O nas

Zasteklitev balkona - Kako zastekliti, a ohraniti odprtost?

balkonske ograje, oprema, materiali, izolacije...

Zasteklitev balkona - Kako zastekliti, a ohraniti odprtost?

OdgovorNapisal/-a Andreja Žnidar » Pe jun 26, 2009 10:15 am

Radi bi zasteklili balkon, vendar tako, da bi čimbolj ohranili njegovo osnovno funkcijo (odprtost balkona). Okna s klasičnimi nasadili ali drsna okna precej zaprejo balkon in tako onemogočijo pravi užitek posedanja na prostem.
Andreja Žnidar
 
Prispevkov: 8
Pridružen: To maj 19, 2009 12:29 pm

Re: Zasteklitev balkona - Kako zastekliti, a ohraniti odprtost?

OdgovorNapisal/-a Aleksander » Pe jun 26, 2009 10:20 am

Slovensko podjetje Vertigal je razvilo in patentiralo nov način zastekljevanja balkonov in teras s katerim se je mogoče izogniti motečim steklom. Tako lahko kljub zasteklitvi povsem uživamo v odprtosti prostora, po drugi strani pa lahko v hipu balkon ali teraso spremenimo v zimski vrt.
Prednost novega načina zasteklitve je v tem, da se okensko krilo vertikalno pomakne v spodnji del konstrukcije in prostorsko ne moti že tako ozkega balkona. Poleg tega ni motečih stekel, ki so prisotna pri običajnem horizontalnemu drsnemu sistemu zasteklitve.
Okensko krilo odpiramo ali zapiramo s pomočjo daljinskega upravljavca, v razširjeni verziji pa so vključeni v sistem senzorji, ki v odvisnosti od dežja, vetra in nizke temperature, popolnoma samostojno preko avtomatskega krmiljenja in elektro motorja odpirajo, ali zapirajo okensko krilo. Tako se lahko od doma odpravimo brez bojazni, da nam bosta poletna nevihta, ali veter, uničila vse kar imamo na balkonu ali terasi.
V sistem se lahko doda razna senčila (rolete, žaluzije ali komarniki) ali kombinacije le tih, ki se jih prav tako upravlja z daljinskim upravljavcem, oziroma s pomočjo senzorjev popolnoma samostojno delujejo v skladu z zunanjimi vremenskimi pogoji.
Zasteklitev z novim sistemom Vertgal hkrati nudi zastekljen zimski vrt in uživanje na odprti terasi ali balkonu, kar močno poveča bivalno ugodje uporabnikom.
Priponke
okna_vertigal.jpg
Aleksander
 
Prispevkov: 1
Pridružen: Ne jun 21, 2009 9:10 pm


Vrni se na Balkoni

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron