FORUM     AMBIENTonline     GO - Gradnja & Oprema     O nas

Gradbeno zemljišče in bioenergetska sevanja

cene, zemljiška knjiga, darilne pogodbe, spremembe namembnosti, davki, zazidljivost, vpliv prostorskih planov na gradnjo ...

Gradbeno zemljišče in bioenergetska sevanja

OdgovorNapisal/-a Nino Gruden » Če maj 21, 2009 12:06 pm

Znanec mi je svetoval, naj ne razmišljam o gradnji na svoji parceli in raje dokupim vsaj še kos sosednje zemlje, saj naj bi bilo tam iz bioenergetskega vidika bolj primerno graditi. Na neoprijemljive stvari, kot so bioneregija, feng šu ipd., nikoli nisem prav veliko dal. Kaj menite, jih je vredno upoštevati?
Nino Gruden
 
Prispevkov: 8
Pridružen: Če maj 14, 2009 12:10 pm

Re: Gradbeno zemljišče in bioenergetska sevanja

OdgovorNapisal/-a Berti Anžur » Če maj 21, 2009 12:22 pm

V nekaterih državah, kot so Švica, Nemčija ali Avstrija, pred začetkom gradnje vedno najamejo strokovnjaka z licenco radiestezije, ki izmeri parcelo in predlaga najboljše mesto za objekt. Sicer pa lahko že iz obnašanja živali in rastlin ugotoviš, da so na različnih mestih različna sevanja, ki tako ali drugače vplivajo na nas. Npr. ptice bodo vedno gnezdile na mestih, ki so dobra tudi za človeka, medtem ko mravljišče najdemo samo na mestih, ki ljudem ne ustrezajo. Že od nekdaj velja pravilo, da mačkom ugajajo mesta, ki so ljudem škodljiva in je zato bolje, da se ne zadržujemo tam, kjer poležava maček. Nasprotno pa se pes izogiba tem škodljivim mestom in bo raje ležal na dežju, kakor v koči, ki stoji na škodljivem mestu. Gre za geopatogena sevanja, ki vključujejo celo vrsto sevanj naravnega izvora in so odvisna od različnih dejavnikov, kot so gostota in vlažnost zraka, izoblikovanost in vrsta tal (zemeljska skorja), sestava tal, podtalnica (podzemeljski vodni tok), geološki prelomi, prisotnost radioaktivne rude v zemlji itd. Jaz bi pred pričetkom gradnje zanesljivo vprašal za mnenje enega ali dva radiestezista.
Berti Anžur
 
Prispevkov: 5
Pridružen: To maj 19, 2009 12:19 pm


Vrni se na Zemljišče

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron