FORUM     AMBIENTonline     GO - Gradnja & Oprema     O nas

Zaščita pred elektromagnetnim sevanjem

Zaščita pred elektromagnetnim sevanjem

OdgovorNapisal/-a Lili Hafner » Če maj 14, 2009 11:48 am

Zanima me kako se lahko zaščitiš pred elektromagnetnim sevanjem oz. elektrosmogom, ki se pojavlja okrog vseh električnih naprav in vodnikov.
Lili Hafner
 
Prispevkov: 6
Pridružen: Če maj 14, 2009 11:46 am

Re: Zaščita pred elektromagnetnim sevanjem

OdgovorNapisal/-a Alan Vinter » Sr maj 20, 2009 12:54 pm

Na internetu najdeš malo morje različnih produktov, ki naj bi vsi imeli ateste, pozitivne učinke, uporablja jih mnogo ljudi in vsi imajo mednarodne nagrade in priznanja. Sem spadajo razni energijski ojačevalniki, magnetni posteljni nadvložki, kristali, raznorazni magnetki in magnetni izdelki ipd. Prijateljico je pred leti obiskal nek strokovnjak in ji izmeril zelo visoko stopnjo negativnega sevanja po vsem stanovanju. Prepričal jo je, da je kupila tri njegove ekvilibratorje, za katere je dala okrog 500€. Čez pol leta se je pojavil nov merilec, ki je prav tako meril sevanje, a je prodajal drugo robo. Čeprav so bili ekvilibratorji tam, kjer bi morali biti, je tudi ta izmeril neverjetno sevanje. Nujno bi morali kupiti še njegove piramide.
Kasneje je našla samodejna stikala, ki nam jih je električar montiral v elektro omarico, podobno kot ostale avtomatske varovalke. Delujejo po principu kontrole stanja porabnika (npr. svetilke). Primer: stikalo z impulzi preverja ali je luč v spalnici ugasnjena. Če luč ne gori, bo stikalo po kakih 10 sekundah prekinilo napajanje luči in vtičnic, ki so priključene na te vodnike. Tako v vodnikih ni toka in zato tudi sevanja ne. Ko luč ponovno prižgemo, senzor zazna aktivacijo porabnika (npr. svetilko) in tok nemudoma steče po žicah. Če se prav spomnim, je eno stikalo stalo okrog 25€, kupili pa smo tri, enega za spalnico in po enega za vsako otroško sobo. Izdeluje jih podjetje Strojkoplast iz Maribora. Nekaj o tem najdeš tudi tukaj.
Alan Vinter
 
Prispevkov: 16
Pridružen: To maj 19, 2009 11:42 am


Vrni se na Električne napeljave in inteligentne napeljave

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron