FORUM     AMBIENTonline     GO - Gradnja & Oprema     O nas

Grafična oprema prostorov

podeželski stil, modernistični stil, modne oblike, barvne harmonije, optične prevare...

Grafična oprema prostorov

OdgovorNapisal/-a Andreja Žnidar » Po jun 01, 2009 12:24 pm

Ali lahko kdo pove kaj več o grafični obdelavi sten in površin v stanovanju? Kakšne grafike izbrati?
Andreja Žnidar
 
Prispevkov: 8
Pridružen: To maj 19, 2009 12:29 pm

Re: Grafična oprema prostorov

OdgovorNapisal/-a opsa » Po jun 01, 2009 12:42 pm

Izredno eleganten minimalističen stil, ki se je trendovsko prijel v zadnjih letih, počasi izgublja svojo strogost. Čiste linije, enovite visoko kakovostno obdelane površine in minimalna količina dodatnih elementov sicer naredijo prostor izredno atraktiven. Vendar pa večina uporabnikov počasi, a vedno bolj, pogreša domačnost prostora in svojo osebno noto.

Nekako pričakovana posledica tega je vedno močnejši trend dodajanja grafičnih detajlov. Velikokrat kot močna enobarvna ploskev na delu neke stene ali opreme, a vedno bolj pogosto tudi kot velika grafika. Pri slednji tako rekoč ni omejitev, ker je možnih motivov neskončno veliko.

Najosnovnejša varianta grafike v velikosti običajne slike na steni, je sicer najbolj dostopna. Toda velikokrat izpade kot nek tujek v prostoru, še posebno minimalističnem. V tak prostor sodijo velike grafike ali povečave. Najbolj pogosti motivi so makro posnetki ali grafike. Oboje nam omogoča dobro barvno uskladitev z ostalo opremo. Tako ne povzročimo mešanja stilov.

Seveda pa lahko za grafični dodatek uporabimo tudi ponovno vedno bolj uporabljane tapete. Le te se ponovno vračajo v naše prostore. Toda, tokrat ne zato, da bi z njimi prekrili vse površine sten. Enako kot z grafikami, tudi s tapetami dosežemo najboljši učinek, če z njimi opremimo le en del prostora ali stene. Od opreme prostora pa je ponovno odvisen motiv (pri fototapetah) ali vzorec (pri običajnih tapetah), ki ga izberemo. Bolj kot je unikatno zasnovan cel prostor, bolj mora temu slediti tudi grafična oprema.
opsa
 
Prispevkov: 1
Pridružen: So maj 30, 2009 7:56 am


Vrni se na Stili, trendi, barve

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron