FORUM     AMBIENTonline     GO - Gradnja & Oprema     O nas

Sedežne garniture - kako izbrati pravo?

sedežno, omarno, postelje...

Sedežne garniture - kako izbrati pravo?

OdgovorNapisal/-a Maja Lovec » To maj 19, 2009 7:56 pm

Kaj je treba upoštevati pri izbiranju sedežne garniture?
Maja Lovec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: To maj 19, 2009 7:46 pm

Re: Sedežne garniture - kako izbrati pravo?

OdgovorNapisal/-a Martina Kralj » Če maj 21, 2009 4:23 pm

Eden od kriterijev za izbiro sedežne garniture je udobnost. V trgovini si vzemi vsaj nekaj minut za sproščeno sedenje na izbranem sedišču. Bodi pozorna na to, ali sedišče zagotavlja stabilnost telesa med sedenjem in ali omogoča udobno usedanje in vstajanje. Z nizkega, nazaj nagnjenega in mehko tapeciranega sedišča, v katerega se precej pogrezneš, je težko vstati. To je še posebej problem pri starejših ljudeh. Globina sedežne garniture naj bo taka, da se lahko udobno nasloniš in imaš sproščeno pokrčena kolena. Ukrivljen hrbtni naslon je lahko moteč, saj se zaradi različnih višin uporabnikov vedno ne prilega ukrivljenosti hrbtenice. Upoštevaj, da na trosedu lahko ležiš, na dvosedu pa zelo težko. V naprej razmisli zakaj rabiš trosed, ali predvsem za sprejemanje gostov oz. sedenje, ali bolj za poležavanje. Za vsakega od teh namenov je idealna druga globina sedišča. Izbereš lahko tudi sedežno garnituro, ki omogoča spreminjanje globine sedišča. Če jo boste premikali, ne izberite pretežke ali se odločite za sedežno garnituro na kolesih. Ključni dejavniki za izbiro sedežne garniture so seveda tudi estetski izgled, trajnost in trpežnost materialov, način vzdrževanja, večfunkcionalnost, varnost za uporabnika in nenazadnje tudi cena in nakupni pogoji (povzeto po članku Oblazinjeno sedežno pohištvo, avtorica dr. Jasna Hrovatin, dipl.ing.arh).
Martina Kralj
 
Prispevkov: 10
Pridružen: To maj 19, 2009 12:43 pm

Re: Sedežne garniture - kako izbrati pravo?

OdgovorNapisal/-a martama » Če okt 01, 2009 10:25 am

Proizvajalec sedežnih garnitur TOM ima različne sedežne garniture za različne namene
Jaz sem tudi uporabnik Tomove sedežne garniture in sem zelo zadovoljna. Na njej se sedi ravno prav udobno, lagko pa z enostavnim izvlekom sedešče poširiš in spremeniš v ležišče.. Imam jo že sedem let in sem zelo zadovoljna.
Lahko rečem, da je še kot nova, čeprav imamo tri žifahne fante, ki jo še najmanj uporabljajo za sedenje. Veliko skačejo po njej, delajo prevale pa ni še enkrat zaškripala. Konstrukcija mora biti res dobra, da to zdrži. Včasih jo uporabijo tudi namesto papirja in naredijo na njej kako slikco. Tkanina ima premaz in ne vpija madežev, tako, da sem do sedaj še vse packe, slike,... uspešno očistila z vlažno krpo. Tako, da je pomembna vrsta tkanine ter kako je zaščitena, čeprav je garnitura zaradi tega malo dražja. Ko bomo menjali garnituro, bom zopet kupila Tomovo.
martama
 
Prispevkov: 1
Pridružen: Če okt 01, 2009 9:42 am

Re: Sedežne garniture - kako izbrati pravo?

OdgovorNapisal/-a Nejc_1977 » Če nov 22, 2012 3:00 pm

Jaz priporočam nakup sedežne garniture Žakelj ali Kopač. Imamo sedežno Žakelj iz mikrotkanin in usnjeno Kopačevo sedežno. Po nekaj letih sta obe še kot novi.
Nejc_1977
 
Prispevkov: 1
Pridružen: Če nov 22, 2012 2:56 pm


Vrni se na Pohištvo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron