FORUM     AMBIENTonline     GO - Gradnja & Oprema     O nas

primer prenove stare hiše

primer prenove stare hiše

OdgovorNapisal/-a janko » To dec 20, 2011 1:25 pm

Mene pa zanima, če kdo pozna kak dober primer prenove stare hiše? :roll:
janko

Re: primer prenove stare hiše

OdgovorNapisal/-a Andreja Žnidar » To dec 20, 2011 1:38 pm

Poznam ekološko kmetijo Na poljani, kak kilometer od Jeprce proti Kranju.
Res lep primer prenove stare hiše v sodoben objekt. Hiša je sicer razdeljena na poslovni objekt, kjer imajo kmečki turizem, prireditve, seminarje o zdravi prehrani in podobno, drugi del pa je stanovanjski.
Pri prenovi so upoštevali vse avtohtone značilnosti gorenjske pokrajine, tako arhitekturne, kot tudi glede uporabe materialov, pa tudi njihova dejavnost je ekološko usmerjena (ekološka pridelava hrane).
Kolikor vem, se je lastnik veliko posvetoval z različnimi strokovnjaki, tako z etnologom dr. Bogatajem, kot tudi z arhitektko dr. Živo Dev, ki se ukvarja tudi z ohranjanjem kulturne krajine.
Andreja Žnidar

OdgovorNapisal/-a Martina Kralj » To dec 20, 2011 1:44 pm

Ja tudi meni se dopade tista hiša na poljani. Kadar iz tujine dobimo poslovne partnerje jih na nočitve vedno pošljemo tja. Je zelo naravno, preprosto, domače, skratka je zelo »Slovensko«. Tujcem je ful všeč.
Martina Kralj

OdgovorNapisal/-a Nino Gruden » To dec 20, 2011 1:54 pm

Mi smo enkrat tam spal, k smo se tri dni potikal po Gorenskem. Sej bajta je fajn, ampak mene je nejbl fascinirala njihova dumača, ekološka hrana, da ne govorim, da je bed and breakfast ful pucen. Če greš laufat na gorenski pole, se ziher splača tam ustavt.
Nino Gruden

OdgovorNapisal/-a Andreja Žnidar » To dec 20, 2011 1:59 pm

Kolikor vem, imajo tam samo prireditve za zaključene družbe, razne seminarje, delavnice in podobno. Jaz sem bila tam enkrat na eni delavnici o ekološki prehrani. Je bilo res prijetno.
Andreja Žnidar

OdgovorNapisal/-a Nino Gruden » To dec 20, 2011 2:05 pm

Ej, Andreja Ž... ni res, da bi mel sam seminarje. Frend je šou tja že večkrat prespat sam s punco. Baje mu njihova domačnost ful sede.
Nino Gruden

OdgovorNapisal/-a Martina Kralj » To dec 20, 2011 2:07 pm

Ja res je, imajo prostor za prireditve, ampak mi gor na nočevanje vedno pošljemo samo enega ali dva poslovna partnerja, pa ni nikol problema. Ljudem je tam všeč, nam pa tudi, ker ni drago.
Martina Kralj

Vrni se na Prenova in sanacija stare hiše

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost