FORUM     AMBIENTonline     GO - Gradnja & Oprema     O nas

Prodaja in nakup stanovanja - se izplača?

nakup in prodaja, nepremičninske agencije, postopki, trajanje, pravice in dolžnosti kupcev/prodajalcev, upravljanje z nepremičninami ...

Prodaja in nakup stanovanja - se izplača?

OdgovorNapisal/-a Franja Kvas » Če maj 14, 2009 12:44 pm

Imam stanovanje v Škofji Loki, ki ga dajem v najem? Razmišljam, da bi ga prodala in kupila stanovanje v Ljubljani. Ali se izplača menjati sedaj ali je bolje še malo počakati?
Franja Kvas
 
Prispevkov: 9
Pridružen: Če maj 14, 2009 12:39 pm

Re: Prodaja in nakup stanovanja - se izplača?

OdgovorNapisal/-a Joco Jazbinšek » Če maj 21, 2009 12:48 pm

Nisi napisala zakaj boš novo stanovanje v Lj. potrebovala. Boš v njem živela ali ga oddajala? V obeh primerih moraš narediti kalkulacijo ter pri tem upoštevati gibanje cen oz. trende, ki jih napovedujejo nepremičninski strokovnjaki. Če boš v stanovanju živela, potem moraš presoditi tudi na svoji osebni ravni, koliko ti pomeni bivanje v novem stanovanju v Lj., poleg tega pa še vse ostale prednosti, kot so stroški s prevozom, udobje, infrastruktura, izpad najemnine itd. Če nameravaš tudi novo stanovanje oddajati, potem si naredi dve kalkulaciji za določeno terminsko obdobje, npr. 5 let. Pri eni upoštevaj da stanovanje zamenjaš sedaj, pri drugi pa upoštevaj zamenjavo konec leta ali v naslednjem letu. Pri tem upoštevaj napovedi strokovnjakov o gibanju cen nepremičnin, ki napovedujejo, da se bodo cene še naprej zniževale. Nekaj o gibanju cen lahko najdeš tudi tukaj. Na isti strani boš našla tudi podatek o gibanju cen najemnin, ki so v zadnjem času precej padle, pričakovati pa je, da bodo padale tudi v prihodnje.
Joco Jazbinšek
 
Prispevkov: 5
Pridružen: To maj 19, 2009 7:58 pm


Vrni se na Trg nepremičnin

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron